26 Şubat 2015 Perşembe


                                                                                                  19 Ağustos 2013
Etkinlik Köşeleri

Sınıfımızda ogretmenimizin "Centers" dediği yerler var. Yapmamız gereken çalışmaları erken bitirince, öğretmenimiz bu center lardan birinde zaman geçirmemize izin veriyor.  Efe, Lego ve bloklar ile oynamayı, ben ise kitap çadırında zaman geçirmeyi seviyorum. Türkiye'deki çadırımı çok özlüyorum. O yüzden sınıfımızdaki çadırda kitap okumak çok hoşuma gidiyor. Çadırın yanındaki sepetin içinden bir tane de ' reading buddy ' seçiyorum. Bazen karar vermekte zorlanıyorum. Keşke hepsini yanıma alabilsem, ama sadece bir taneye izin var. Sınıftaki herkes çalışmasını bitirince, bulunduğumuz ' center 'ı toplayıp, halının üzerindeki yerimize oturuyoruz. Hiç çalışma yapmayıp, hep center larda zaman geçirebilsek ne güzel olurdu! 
Ela

Annenin notu: 
Çocuklarımızın öğretmeni, her hafta Cuma günü, Kindergarten Newsletter ( Anasınıfı Gazetesi) adı altında, o hafta sınıfta yaptıkları çalışmalar ve bir sonraki haftanın önemli olayları/etkinlikleri ile ilgili bilgileri paylaşıyor. Böylece hem merakımızı gideriyor, hem de takip eden hafta ile ilgili hazırlık yapma fırsatı buluyoruz. Çocuklarımız İngilizce bilmedikleri için, anlayamadıkları ya da yanlış anladıkları konularda da aydınlatılmış oluyoruz. :) 
Efe ve Ela, sınıflarında farklı etkinlik köşeleri olduğundan ve bu köşelerde zaman geçirmekten çok keyif aldıklarından bahsedip duruyorlardı heyecanla.  Bu haftaki newsletter sayesinde, sınıftaki etkinlik alanları hakkında detaylı bilgi sahibi olduk. Sınıfta Okuma, Yazma, Matematik ve Dinleme köşeleri olduğunu öğrendik. 
Okuma köşesinde, çocuklar seçtikleri kitapları, yine kendi seçtikleri bir peluş oyuncak ile birlikte, çadırda ya da okuma minderlerine oturarak okuyabiliyorlarmış ( şu aşamada sadece resimlerine bakarak öyküyü tahmin etmekle yetiniyorlar). Matematik köşesinde, ahşap bloklar, mıknatıslı şekiller, legolar ve çeşitli puzzle lar ile çalışabiliyorlarmış. Dinleme köşesinde, kulaklık takılı bir kasetçalar aracılığıyla kitap dinleyebiliyor, yazma köşesinde ise, arkadaşlarına mektup/kart yazma, boyama ve kelime arama bulmacaları yapma şansı buluyorlarmış. 
Bu köşelerin, çocuklara kendi tercihlerine uygun etkinlikler ile zamanlarını değerlendirme fırsatı vermekle kalmayıp, aynı zamanda okuma-yazma-matematik-yaratıcılık-ekip çalışması vb. alanlarda da gelişimlerine katkı sağladığını düşünüyorum. Diğer yandan, çalışmasını erken bitiren çocukların, arkadaşlarını beklerken sıkılmalarına ve hatta - bence - yaramazlık yapıp, sınıf düzenini bozmalarına mani olmak adına çok yerinde bir uygulama. 
Ben bu sınıfta olsaydım hangisini seçerdim bilemedim. Hepsi çok eğlenceli!