17 Mart 2015 Salı



30 Ağustos 2013

Ders programımız
Öğretmenimiz anneme okulda yaptığımız çalışmalar ile ilgili bir yazı göndermiş. Hangi gün müzik dersine gidiyoruz, hangi gün spor var filan yazıyormuş. 
Annem ve kardeşimle birlikte bilgisayarda resimli bir kağıt yaptık. Hangi gün neleri yapıyoruz bakınca anlayabilmek için. Annem yazılarını yazdı, biz de resimlerini seçtik. Efe'nin ve benim kağıtlarımız farklı oldu, çünkü ikimiz farklı resimler istedik.


Bu kağıtları çalışma masalarımızın yanındaki duvara yapıştırdık. Her gün bakıyoruz. Mesela spor varsa, o gün spora uygun kıyafetler seçiyoruz. Bilgisayar günüyse, ertesi gün okul tatil demek, onu anlıyoruz. 
Bilgisayar sınıfına gitmeyi çok seviyorum. Herkes sessizce bilgisayarda istediğini yapıyor. İngilizce konuşmaya çalışmak ve konuşulanları anlamaya çalışmak zorunda kalmıyorum.  

Ela

13 Mart 2015 Cuma


                                                                                                                      20 Ağustos 2013
Beklenen Mustang geldi
Bu gün sınıfta öğretmenimizin verdiği noktaları birleştirme çalışmasını yaparken, bir baktım yanımda bir tane Compliment Slip duruyor. Önce David'in zannettim, ama üzerinde benim adım yazıyordu. Öğretmenim ben başka tarafa bakarken bıraktı galiba. Çalışmam bitince, compliment slip i, ' Cubby ' mdeki torbaya koymaya gittiğimde saydım, tam 10 tane olmuş.  Öğretmenime götürdüm. Sliplerimi gösterdim. Hemen anladı. Turuncu bir kağıda adımı yazıp, compliment sliplerimin üzerinde koyarak hepsini birlikte zımbaladı ve bana geri verdi. Artık eve götürebilirim anlaşılan. Sonra da bana sınıfımızda atların bulunduğu rafı işaret etti. Hemen kendime bir at seçmeye gittim. Neyse ki, beğendiğim atı kimse almamıştı.  Bu gün eve götürebileceğim için çok mutluyum. 
Efe



Annenin notu: 
Bu gün Efe okuldan eve elinde küçük bir oyuncak at ile geldi. Ne zamandır heyecanla bu günü bekliyordu. Arkadaşları Mustang leri eve götürmeye hak kazandıkça çok imreniyor, compliment sliplerini 10 a tamamlayabilmek için her geçen gün daha çok çaba sarfediyordu. 
Anasınıfı öğretmenleri, okulun önem verdiği kriterlere/değerlere uygun davranışlarını gözlemledikçe, çocukların yanına, ya da sınıf içindeki küçük raflarına usulca iltifat kağıtları bırakıyor. Toplam 10 tane iltifat kağıdı kazanan öğrenci,  okulumuzun maskotu Mustang olduğu için, sınıftaki küçük Mustang lerden beğendiği bir tanesini, bir günlüğüne evine götürme hakkı kazanıyor. 
Sınıfta herkesin kendine ait bir kutucuğu var; Cubby. Herkesin kutusunun altında sınıf numarası yazıyor. Böylece çocuklar da, öğretmenleri de hangi kutu kime ait rahatça bulabiliyorler. Eve götürmeleri gereken duyuru, ödev, sınıfta yaptıkları çalışmalar, öğretmenden veliye not, vb. gün içinde kendilerine ait kutularda birikiyor. Gün sonunda, eve gitmeden önce, herkes Cubby sini kontrol edip, içindekileri eve götürüyor. 
Cubby dolaplarının çok farklı modelleri var. Bizimkilerin sınıfındaki bu Cubby dolabına  benziyor. 
Mustang'i evde büyük tezahüratla karşıladık. Efe çok mutlu oldu. Mutluluğu ve gururu yüzünden okunabiliyordu. Mustang i çok sevdiğini ve ertesi gün okula götürmek zorunda olduğu için, çok üzgün olduğunu söyledi. Bunun üzerine, Mustang ile birlikte bol bol resim ve video çektik. Özledikçe bakacakmış.   
Haa bir de; en kısa zamanda 10 tane iltifat kağıdı toplayıp, Mustang ini yeniden eve getirecekmiş. :)