10 Aralık 2014 Çarşamba

                                                                                                                                       5 Ağustos 2013

İltifat Kağıdı

Bu gün okula hediye etmek için aldığımız kitapları götürdük. İsteyenler doğum günlerinde okula kitap hediye edebiliyormuş. Bizim doğum günümüz okul açılmadan önceydi ama, Cuma günü okulda kutladığımız için yine de aldık. Öğretmenimiz kütüphane için aldıklarımızı kütüphane sepetine koymamızı söyledi. Sınıf için aldıklarımızı da masasına koydu. Teneffüsten döndüğümüz zaman kardeşim ile bana, kitapların içine yapıştırdığı çıkartmaları gösterdi. Üzerinde isimlerimiz yazıyor. Sonra da kitapları sınıf kitaplığına yerleştirmemizi istedi. 

Kitapları yerleştirdikten sonra, kapının önünde sıraya girdik. Pazartesi günleri Müzik dersine gidecekmişiz. Müzik dersi için büyük bir salona gittik. Diğer Anasınıfları da buradaydı. Müzik öğretmenimiz bize önce bazı işaretler öğretti. Sonra da 2 tane şarkı dinletti. Şarkıları bir daha çaldığında, herkes sözlerini söylemeye başladı ama ben bilmediğim için söyleyemedim. Sadece dinledim. 

Müzik dersinden dönünce, öğretmenimiz bize küçük sarı kağıtlardan verdi. Müzik dersindeki davranışlarımızı çok beğenmiş. 

Bazen öğretmenimiz bize küçük sarı kağıtlar veriyor. Anneme sordum; "Compliment slip" miş. Güzel bir davranış yapınca kazanıyormuşuz. 10 tane olunca, sınıftaki küçük atlardan istediğimiz bir tanesini seçip eve götürebiliyormuşuz. Ama ertesi gün geri getirmemiz gerekiyormuş. "Sen nerden biliyorsun?" dedim. Hem öğretmenimiz sınıfa geldiklerinde anlatmış, hem de verdiği kitapçıkta yazıyormuş. Kahverengi olan atı çok sevmiştim. 10 tane olunca onu seçeceğim. Umarım kimse benden önce almaz.
Efe 

                                                         Compliment Slip 

                                                     

Annenin notu:

Öğretmenlerinin, sınıfa hediye ettikleri kitapların içine üzerinde isimlerinin yazılı olduğu bir etiket yapıştırması bizimkileri çok mutlu etmiş. "O kitapları bizim hediye ettiğimizi herkes bilecek." diye çok heyecanlandılar. 


Anasınıflarında olumlu davranışı pekiştirmek adına, Compliment Slip (iltifat kağıdı) kullanıyorlar. Bu uygulamanın, özellikle Efe de, çok olumlu etkisi olduğunu gözlemliyoruz. Kağıtların üzerinde, "elinden gelenin en iyisini yapmak, yönergelere uygun davranmak, saygı göstermek, işbirliği yapmak" vb. gibi maddeler var.  Öğretmenler çocukların bu krtiterlere uygun bir davranış gösterdiğini düşündüklerinde, ya yanına çağırarak veriyor, ya da çalışıyorlar ise, usulca sıralarının üzerine bırakıyorlarmış. Hangi kritere uygun davranış ile kazandığını da işaretliyorlarmış. 10 tane olunca öğretmenlerine götürüp, küçük oyuncak  atlardan seçecekler. Şimdiden, 10 tane olunca hangi atı seçeceklerinin derdine düştüler. :) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder